tirsdag 13. juli 2010

Desperate menn....

Dagens overskrift på VG-nett: Desperate menn tilbyr trygghet i bytte mot sex i Haiti. Det er altså snakk om menn som vil tilby seg å passe på foreldreløse tenåringsjenter, mot sex. Hvorfor er det mennene som blir sett på som desperate? http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10003506

10 kommentarer:

Anonym sa...

ja herregud. ble veldig provosert av at de stakkars desperate mennene må jo voldta barn fordi de har ikke håp, stakkars...

Anonym sa...

Det viktigste å gjenoppbygge etter en katastrofe er tydeligvis bordellene, slik at menn kan få seg sex. Og feminismen har gått for lang når noen reagerer på dette, herregud litt sex har jo aldri skadet noen (bortsett fra den treåringen som døde da) men hun ville det sikkert selv.

Anonym sa...

Hva er det med menn? I stedet på å bruke krefter på gjenoppbygging så løper de rundt å voldtar småbarn.Det blir litt vilt når det framstilles som om menn gir trygghet, når det er de sammen mennene jentene må forsvare seg mot.Det er en trist verden vi har hvor jenter og småbarn ikke blir sett på som mennesker, men som seksuelle voldsobjekter for tiltaksløse menn. Gi jentene våpen og lær de opp til å skyte så forsvinner utryggheten. Menn lever ennå i steinalderen når det gjelder holdninger til kvinner og barn og den eneste måten å endre det på er å snakke samme språk ved å bruke maktovergrep på samme måte som de.

Anonym sa...

Det er ting som dette som får meg til å skamme meg over at jeg er mann :( Den eneste grunnen til at dette skjer er at det eksisterer syke, egoistiske mannfolk. Man kan vel like gjerne kalle en spade en spade og si at de er psykopater. Elendighet overalt, alt er ødelagt og det eneste de klarer å tenke på er å utnytte den situasjonen for å dekke sine egne syke behov? Det er så man får lyst til å gråte og det finnes ingen gud.

Anonym sa...

Som overalt ellers generaliserer man vel her ut ifra et lite antall personers handlinger, men det store antall aldri ville utføre slike handlinger. Haiti er et lite land med 9,2 millioner relativt unge innbyggere og selv en liten andel er mange mennesker, situasjonen etter en slik hendelse høres ikke uvanlig ut selv om det naturligvis alltid er en tragedie.

Anonym sa...

Bra.

Mon tro om journalisten forstår hvordan den unyanserte bruken av begrepet desperat endrer meningsinnholdet? Sannsynligvis ikke, siden det står som det står.

Saken om situasjonen på Haiti viser at det er kritisk for jentene det gjelder. Dessverre er det ikke særlig bra forhold på desken i VG heller.

apples sa...

Jeg reagerte også veldig på bruken av ordet "desperat" i den artikkelen.. Man er desperat når man ikke får mat, man er desperat når man ser små sjanser til overlevelse. Man er desperat når man må bytte sex mot trygghet.

Man er ikke desperat på grunn av mangel på sex. Menn fremstilles jo nesten som ofre her, de er jo helt desperate, stakkars dem.

Må si dette var en provoserende overskrift av VG. Sitatstreken viser at dette er nettopp et sitat, men dama snakker jo om at man blir desperate av å bo i leire og under uakseptable forhold. VG setter det på spissen uten å gjøre noe poeng ut av det i det hele tatt - desperate menn tilbyr trygghet i bytte mot sex? Det gir absolutt ingen mening.

Anonym sa...

"Trygghet"? Hvilken trygghet? De blir jo voldtatt!

liv sa...

uhm. det var litt av et fokus.

Jøss. sa...

Nesten like skremmende som ordbruken på vg.no er den latterlige generaliseringen av menn som dere som kommenterer på denne bloggposten kommer med. Jeg er selv mann, og som de aller, aller fleste menn ville jeg aldri ha begått slike grusomme handlinger som blir beskrevet i vgs artikkel. Selvfølgelig er mennene også desperate. Desperate etter å overleve. MEN! voldtektene og overgrepene har ingenting i det hele tatt med desperasjon å gjøre. Det forstår alle. Men å komme med at alle menn har steinalderholdninger når det gjelder kvinner blir litt for latterlig. Vedkommende som skrev det burde ta å åpne øynene og bruke det lille av hjernekapasitet hun har til å ta en god kikk på verden rundt seg. Makan til tilbakestående mannehater har jeg aldri sett.