onsdag 6. august 2008

Statusrapport fra det kreative hjørnet

I dag har jeg jammen fått gjort en del mer på Edvins x-rom. Det er i ferd med å bli såpass fint at Edvin angrer på at han byttet. Egentlig har vel det mest med at vi har flytta inn en stor TV. Den viktigste forandringen er at det er kommet inn en pult og ikke minst alt scrappe og hobbystashet mitt. :-) O glede. Alt dillet mitt har rett og slett fått et hjem. Og det er ikke så rent lite dill det er snakk om. Jeg har jo akvarellmaling med utstyr, akrylmaling med utstyr (noen lerret, et staffeli og litt sånn forskjellig maling og medier) oljemaling til rosemaling med utstyr. Symaskin og faktisk noen greier til smykkelaging som har overlevd siden 1990 ca. Også masse sånn panduro-ting. Limpistol og ting til å lage kranser til jul og julepynt. Broderstash... Ja, i det hele tatt. Det sier seg selv at alt dette trenger et hjem. Det er liksom den kvinnelige versjonen av en garasje. Det er fremdeles en del rot oppe på damerommet. Men kanskje jeg får tatt et bilde i morgen. Når jeg skriver om det her ser jeg at jeg jo har drevet med en del kreative hobbyer... Liste for meg selv: Akvarellmaling (valgfag på ungdomsskolen som jeg fortsatte med) Smykkelaging (valgfag på folkehøyskole som jeg ikke falt helt for) Akrylmaling (Gått på kurs kjempemorsomt) Rosemaling ( Har gått på kurs med Hurdalsdamene... lyst til å fortsette) Keramikk (Gikk engang dreiekurs. Veldig morsomt, men vanskelig å drive på med hjemme da) Fotografering og bildebehandling (veldig glad i det) Brodering (går jo i syklub... broderer på min andre julekalender) Scrapbooking (har liksom blitt hovedhobbyen min etterhvert. lager album til ungene og har småprosjekter av forskjellig slag) Kortlaging: (Ikke stor fan, men mekker da sammen noen kort i ny og ne) Stempling (Bruker mest som element på albumsider) Dørkranser til jul (en hobby jeg tar opp igjen sånn en gang i året helt nøyaktig.) Karkelering (en kort, intensiv med viktig periode i de tidlige tjueår som har ført til at jeg FREMDELES har opptil flere gjenstander med krakelert maling. Og jammen er det ikke andre som har det også :-) Sikkert mer også... skremmende nok. Er alle damer sånn, eller er det bare meg?!! Bildene er av en eksplosjonsboks som jeg lagde til avslutningen i syklubben. Med menyen inni. Også er det en albumside da. (Eller altså en dobbel LO, som det heter på scrappespråket)

4 kommentarer:

krakevik sa...

Hva skyldes at du "glemmer" din beste hobby gjennom tidene? Hvor ble det av krakeleringen? Fy skam.

Anja Holt sa...

Jeg vet ikke om alle damer er slik, men mange er ganske så kreative har jeg forstått.

Nå har vi tydeligvis kommet i en alder eller tid hvor "mamma også får eget rom", jeg venter i spenning på mitt...

Elisabeth F sa...

Å guri Bård, tenk at jeg hadde glemt det. (Fortrengt?!!)
Det rettes sporenstreks.

Og du har helt rett Anja. En dame bør ha sitt eget rom. Eller i allefall sitt eget skrivebord

Tonje F sa...

Altså, Elisabeth, her har du iallfall ei venninne som ikkje har noko å stille opp med på handarbeidsfronten...

La oss gå gjennom lista:

Akvarellmaling (vage minne om samanflytande bilde på dårlig papir. Ca 1987. Huff)
Akrylmaling (Jaha. Akryl, er det det same som olje?)
Rosemaling (mope. får prestasjonsangst ved tanken)
Keramikk (også ungdomsskulegeskjeft, under sterkt press. Mitt einaste minne er at eg kom i skade for å fornærme ein medelev sitt keramikktroll på det grovaste, i eit forsøk på sjølironisk kommentar om det eg trudde var mitt eige mislykka kunstverk. Men derimot har eg nytt godt av ditt keramikkurs i form av skål til småtteri)
Fotografering og bildebehandling (puh, endelig... eg har til og med eiga side på fotki med eitt - 1 - album. Men nytt kamera)
Brodering (hehe, har eingong brodert ei and med skråsting)
Scrapbooking (1 stk album med innlimte billettar, konsertprogram etc. Ca 1993. Tel det?)
Kortlaging: (Du veit. 3 stk kopiert av Synnøve. Ingen eigen kreativitet - der altså!)
Stempling (???)
Dørkranser til jul (HAHAHAHA)
Karkelering (*hand i veret*. Eg trur eg har eitt av dine produkt)

Men kva med strikking...? Kan sjå tilbake på nøyaktig 1 stk gensar og ei ytterst celeber samling sokkar, luer og skjerf!!