lørdag 3. januar 2009

Nyttårsforsett

Nyttårsforsett er jo litt sånn lame. Mange burde for eksempel ha som nyttårsforsett at de slappa litt mer av. Ikke stressa rundt med nervene utenpå kroppen uten evne til å ta en magedrag med luft, fordi hverdagen er så full av forpliktelser. Og om man føler det slik er jo nyttårsløfter det siste man burde bedrive tiden sin med. Det er jo i praksis bare enda flere "burde ha/skulle ha" som gir deg høye skuldre og stress-spent mellomgulv. Like fullt vil jeg notere for meg selv noen av de tingene jeg har lyst til å få til i året som kommer. Og som for de fleste andre handler det for meg om trening. Nå har jeg jobba med å motivere meg selv til trening i et par måneder, og bestemte meg for at startskuddet for et sunnere liv går nå førstkommende mandag. Målet er rett og slett å komme i bedre form, bli sunnere. Og om jeg som følge av det hele skulle gå ned i vekt så er det greit også. Så dermed er det sunnhet for hele familien som er målet. Sunn god mat. Mindre sukker, mindre fett, mer grønnsaker. Jeg skal heller ikke legge lista kjempehøyt, men har som foreløpig intensjon:
  • Å trene to ganger i uken. Hver fredag morgen klokka ni og så en kveld også.
  • I tillegg skal jeg spise sunnere og sørge for at resten av familien gjør det samme. Middagen skal ikke lengre komme som julekvelden på kjerringa. Vi skal planlegge og sørge for å ha det vi trenger i hus.
  • Det vil si at vi skal sette opp ukes eller månedsmenyer. Ikke stresse i oss pølser mellom sfo og kveldsaktiviteter fordi det er det vi rekker.
  • Og det er nødvendig å nevne etter jula, at nå skal det bare konsumeres godteri på lørdager.
  • Og jeg skal smøre matpakke/ha mat på jobb
  • Og slett ikke drikke så mye fancy kaffe som jeg har gjort
  • Eller pepsi max

Det tror jeg holder for nyttårsforsetter så langt. Greier jeg dette så er mye gjort. Nå er det i allefall blogget, så skal jeg prøve å rapportere til meg selv om en måneds tid hvordan det går.

7 kommentarer:

Anja Holt sa...

Jeg synes også at du skal legge til:

IKKE HA DÅRLIG SAMVTTIGHET OM MAN IKKE FÅR TIL ALT HELE TIDEN

Det vil være dager hvor pølse er det beste alternativet til middag, og ting går i veien for trening. Og da vil jeg at du skal si til deg selv: Alt er ikke ødelagt, jeg fortsetter bare...

Anonym sa...

Ta med lunsj, ikke drikke fancy kaffe, ikke pepsi max?????? Hva i alle dager er dette?? Er det et forsøk på å dumpe meg? Nei, du - dette finner jeg meg ikke i!!
Godt nyttår, forøvrig.
Hmmpfh...

Elisabeth F sa...

Du skal selvsagt fremdeles være den som får meg til å bryte alle prinsipper. Har vi ikke alltid hatt et slikt vennskap? Jeg minner om at jeg en gang fikk deg til å kjøpe gullbukser.
Lunsj med deg er unntaket! Lover!!
Godt nyttår til deg også!! Må treffes snart!

Anita Cathrine Karoline sa...

jeg trodde ikke du var tilhenger av nyttårsforsetter jeg...

Anonym sa...

Hi hi hi, stakkars Baard!! Staa paa Fjoertoft, jeg er med paa alle dine og en del til som jeg har selv (vaske klaer hver dag og ikke hver maaned, stovsuge og vaske i kjoeleskapet oftere, leke mer med ungene, kavlitetstid med John, mer tid til venner, begynne med en hobby, flytte til Norge, bli tynnedame, og tilbringe meir tid paa Eidsvoll :-)

Anita Cathrine Karoline sa...

hva i all verden er tynnedame??

Elisabeth F sa...

Tynnedame er den snille versjonen av tynne-ekle-dame. Tynne-ekle-damer er slike damer som sier sånn "Å jeg bare eeelsker å trene" og som er tynne fra naturens side og kan spise som noen hester. Men det gjør de selvsagt ikke. De sitter på cafe med deg, og venter til du har bestilt en burger eller noe slikt og så sier de at de skal ha en salat. Og så setter de bestandig igjen litt av maten sin fordi de "er helt stappmette, og greier altså ikke mer".

Tynnedamer er de snille (muligens fiktive) versjonene... jeg og Siv kommer til å bli tynnedamer (uten ekle) når vi blir supertynne. (Til dagsorden: Siv er allerede så tynn at hun nesten ikke kan sees, jeg når nok det nivået om en seks uker tid når jeg har kommet skikkelig inn i dette med trening)