torsdag 4. september 2008

Også du mitt forbilde Trond-Viggo (Evt:En tekst-tv-brukers forsvarstale)

Noen av oss på kontoret synes tekst-TV er en rasende kjekk oppfinnelse. Det er hendig å kunne sjekke nyheter når som helst, bare ved et trykk på fjernkontrollen. Det er mye mer praktisk enn f.eks dette internettet, som jo krever at man skrur på og av en datamaskin, og at man har nett-tilgang. Men når det er sagt så fungerer jo tekst-tv (for oss nyhetsnarkomane) som et godt supplement til internett. Det er alltid fint å få sett en sak fra flere sider (bokstavelig talt) Tekst-tv kan man dessuten sjekke mens det er reklamepause. Det vil jo også si at det er praktisk av seg. Og på tekst-tv kan man finne en liten gullgruve av sider man ikke kjente til. De av oss som har opplevd å få datakrasj under en direktesending på radio, vet dessuten at man da kan skru på tekst-tv og faktisk lese nyheter, værvarsel og om man må fylle mer tid: Dagen i dag. Og på den måten komme seg gjennom flere minutter med åpen mikrofon og ingenting å fylle tiden med.
Tekst-tv er dessuten en fantastisk kilde til informasjon du ikke finner så mange andre steder!! Siden jeg f.eks nevnte Dagen i dag På hvilken annen måte ville jeg funnet ut at det i dag, 4.september er 75 år siden KrF ble startet? Kall meg gjerne litt skrullet, men slikt liker faktisk jeg å vite. Spesielt ettersom jeg etter en rask tur på side 586, også kan gratulere Ida og Idar med navnedagen i dag. Og lurer du på hvordan blåskjellene er... Ved et kjapt tastetrykk på fjernkontrollen vet jeg at man trygt kan spise blåskjell de fleste steder i landet. Bare ikke i: Ullensvang, Vågsøy, Leirfjord, Lofoten og i Nordreisa. Man bør dessuten begrense seg litt i Vadsø. Så dere dilettanter på kontoret. Selv om dere altså fikk støtte av min tidligere helt Trond-Viggo i nettmøte i dag. Tekst Tv er en klassiker som består. Man er IKKE gammel bare fordi man setter pris på å få informasjonsstrømmen i flere former enn via dette internettet. Man er derimot kunnskapstørst og informasjonsoppsøkende. Så det så! Ja til Tekst-Tv som kult-fenomen.

4 kommentarer:

Kanarifuglen sa...

Trond-Viggo sier det som rett er. Text-TV er for gamle folk som ikke tør bruke internett og som hater alt nytt. De har sikkert ikke minibank-kort en gang....ha....ha..
Bare bruk text-TV du. Det er sikkert et suverent supplement. Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg finner text-TV på min nye digitale TV. Ikke bryr jeg meg heller :-)...sier jeg, helt til den dagen jeg går glipp av den store nyheten som bare du fikk med deg på text-TV ;-)

Marian sa...

Jeg får ikke til å stemme!
Og det er synd, for jeg vil stemme FOR tekst-tv. Selvsagt!!

Hilsen motstander av forandring ;-)

Tonje F sa...

vil berre ha sagt at vi som høyrer P2 om morgonen fekk med oss ei utfyllande analyse av KrF sitt 75-årsjubileum i dag tidleg... ;-)

Men *sukk* det at ein høyrer på P2 om morgonen er vel nok eit teikn på at ein er litt gammaldags. Eller?

Helsing ho som saknar tekst-tv når ho ser TV på datamaskina... så gammaldags er eg!!

Unknown sa...

Jeg var en reser på tekst-TV som liten, men nå bruker jeg google! ;-)
(Dessuten får jeg ikke tilgang til tekst-tv via min kjære HD-DVD-opptakspiller)
Men ja, tekst-TV er fint.. Men passer kanskje best for...kontortanter! :D