onsdag 1. oktober 2008

"Hospice Hagebilens hvile"

Den observante bloggleser husker kanskje at jeg for noen uker siden rapporterte om en mindre forekomst av burkabiler på gårdsplassen. Siden da har det skjedd ting som ikke alle i familien setter like stor pris på. Under sløret er de to tilknappede burkabilene som står på min gårdsplass en gammel Opel veteranbil og en ikke fullt så gammel, og heller ikke spesielt vakker Skoda. Sistnevnte går som oftes under tilnavnet Voldemort hjemme hos oss, ettersom den ikke bør nevnes så ofte. Den ble kjøpt av min mann uten sin kones vitende og vilje for noen år siden. (Og om konen hadde hatt vitende så hadde det ikke vært SPOR av vilje å hente. Tro meg!!) Antagelig skjedde kjøpet i et anfall av nostalgi og omsorg for en bilmodell som strengt tatt ikke har verken utseende eller kjøreegenskapene med seg. Og ettersom denne konen (altså meg) har svært mye imot at gårdsplassen skal utvikle seg til å bli et hospice for døende bilmodeller så har den halvgamle stygge skodaen opplevd en isfront fra meg. Burkaens inntog var nok et forsøk på å koste disse bilene under teppet. Bokstavelig talt. Men hva skjer så? Ja, hva er det som plutselig står på gårdsplassen her på mandag kveld.... Joda. En helt lik Skoda, bare oransje og styggere!!! Vi har rett og slett fått besøk av den hvite burkabilens glorete og mer frigjorte kusine. Og hva skjer... jo på mystisk vis så begynner de to teppelagte bilene å løsrive seg fra burkaens svøp. Jeg tror det er en frigjøringsprosess vi her i er i ferd med å bivåne.
Jeg må bare få sagt det så tydelig jeg kan... Jeg setter dere herved fri. Rull ut på livets landevei, eller til skroten eller hvor dere vil. Rull mot lyset!! Dere er fri!!!!
(Og tro bare ikke kjære svoger at jeg har glemt din eierpart i den hvite sjarmklumpen. Gjett hva du får i presang til bursdagen din. Kanskje til og med levert på døra!)

4 kommentarer:

Tysvær skøyteklubb sa...

Kan man få noe i bursdag som man allerede er medeier i? Jeg bare spør.... :)

Den svarte har allerede vært gårdspryd i en periode hjemme hos oss og det er uansett ikke fint å gi presanger tilbake.

Men den oransje derimot.... :)

Elisabeth F sa...

Man kan jo få en halvpart til?!!
Ettersom Stein er i Paris i et par dager vurderer jeg sterkt å sette opp skilt borte ved postkassene "Selvplukk av hagebiler"
(Jeg regner med at du skjønner at mobbingen av hagebiler ene og alene skyldes et håp om at bileieren som mobbeofferet til slutt skal begynne å tro at det som sies er sant. Kanskje en da våkner min mann opp og tenker "kanskje det er sant som hun sier. Kanskje de ER stygge". Og da har jeg fullført mitt verk. )

Sten M. Berglund sa...

Dette sier du kun fordi "i mørket er alle Skodaer bjørner".

Tysvær skøyteklubb sa...

Det å eie en gammel Skoda er et kall, det er tom skrevet sanger om det. Som korsanger ser jeg ikke bort i fra at det er her det har ramlet ned nærmest som en befaling under avsynging av denne :
«Deg å få Skoda»
http://birkeland.wordpress.com/2007/09/10/deg-a-fa-skoda/