søndag 8. februar 2009

For whom the bjells told

Så var lille Bella-pusen vår borte. Hun gikk ut i går formiddag, og kom ikke tilbake. Og samtidig som hun forsvant kom jo også tidenes snøfall. Så utpå kvelden i går begynte vi å lure på om hun hadde lagt seg til å sove et sted, og så snødd inne, rett og slett. For nå er det definitivt så mye snø at hun ikke kommer seg over plenen f.eks.
Vi hadde ikke rett. Jeg som lå våken og lurte på hvor hun kunne være, angrer nå på all manglende nattesøvn. Nå i formiddag gikk jeg ut for å måke litt, og plutselig så hører jeg en katt som mjauer. Gjennom snøskavlen mellom oss og naboen kommer en stripete hankatt smygende. Gammel og grå i pelsen, men tydeligvis glad i folk. Han sneik litt rundt beina mine, mens han malte høylytt, før han snudde baken til og vifta med et par tydelig tilstedeværende bjeller... Det var da jeg skjønte at lille Bella-mor nok ikke har hatt det så vondt og vanskelig det siste døgnet. Så tusla han bort til snøskavlen igjen, og der... fulgt av en annen helsvart hankatt kom den tidligere så uskyldige kosepusen vår luskende. Nå ligger hun på teppet her og sover ut nattens strabaser. På verandaen sitter svigersønnen i håp om at hun skal komme en tur ut igjen litt senere. Jaja... da er det vel bare å forberede seg på kattunger om et par måneder. Vi trodde jo igrunn hun var drektig allerede, men syntes ikke det var en stor krise. Vi skal sterilisere henne, men vil vente til hun er ferdig utvokst og tenkte at det ikke var så stor skandale om hun fikk et kull kattunger før hun ble sterilisert.

5 kommentarer:

Anonym sa...

p-piller! Verden trenger ikke flere tilfeldige kattunger - det er allerede flust med katter som trenger nye hjem!

Vi steriliserte våre to kattejenter da de var 6 mnd - og fryktet at det ville hemme veksten deres. Men de ble KJEMPESTORE likevel :-)

På den andre siden; vår veterinær sier at vår yngste katt på ca 8 mnd ikke blir kjønnsmoden før lyset kommer tilbake til våren.

Anita Cathrine Karoline sa...

he he he for en start på morsdagen *knis*

Men jeg er forsåvdt enig med grana over her, det finnes nok kattunger allerede. Men nå er vel skaden allerede skjedd... Lite trolig at Snickers her kommer hjem drektig, sterilisert guttepus som han jo er. Men det er nå kos med kattunger likevel...

Anja Holt sa...

Du får begynne å lete etter katteforeldre med en gang, det løser seg for slike snille, vakre piker som deg!

Elisabeth F sa...

Bella den lille fluksa, sitter ved utgangsdøra og lager en underlig gurglende lyd langt nede i halsen.
Hun har rett og slett litt løpetid.
Og utenfor døra sitter den gamle slitne casanovaen og mjauer nødent.

Begynner å føle meg som han her faren som hadde "stega med røtne bord"
Hu Bella hadde så streng en moder...

Anita Cathrine Karoline sa...

Snodig nok ser jeg stadig mer kattespor ute rundt her også....