mandag 9. februar 2009

Morsdagsbuketten

Jeg bare elsker tulipaner!!! Egentlig så elsker jeg alle løkblomster og snøklokker mest av alt. Og nå i slutten av februar går jeg bare og venter på telefonen fra moren min om at snøklokkene er kommet. Der jeg kommer fra er det nemlig vår. En årstid man ikke kjenner så godt til på Eidsvoll. Her nede lever man i villfarelsen at våren er fra påske til 17. mai. Og at det er greit at snøen ligger like lenge. Men på Fjørtofta kommer løkblomstene først av alt. Først snøklokkene. På Svebakken, der jeg kommer fra kommer de første i gamlehusveggen, og nede ved solbærbuskene. Så kommer et vell av krokus. Noen plantet min farmor en gang i tiden, og mange har nok moren min planta. Og så kommer påskeliljene og pinseliljene til slutt. Da først er det tid for tulipaner opp av bakken. Men på Eidsvoll kommer alt på en gang sånn sent i april en gang. :-D Da er det godt at man kan fylle vasene med lubne, kraftfulle tulipanbuketter. De har en sånn livsglede at jeg blir lykkelig bare av å se på de. Og en huskeregel til dere som skal kjøpe tulipaner til noen: EN bukett holder ikke. det blir rett og slett for få blomster. Og tulipanbuketter skal ikke være skrantne. Man må kjøpe minst 15 - 20 tulipaner for at tulipanbuketten skal fylle vasen og virkelig komme til sin rett!! Om man vil de skal vare litt lengre eller i det minste holde seg til en bestemt dag, kan man sette buketten kaldt om natten, eller legge en gummistrikk rundt blomsten så den ikke greier å folde seg ut (det gjorde tanta mi)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg savner også våren... eneste bakdel med vår er vinduspussinga.... *sukk*
har vært skikkelig vårstemning her i dag, med solen på vinduet og snøen som drypper...

trineb sa...

Beklager til alle dei som trur at vi er midt i vår-bløminga her oppe... ! Her både snøar det og er minusgrader!!!
(Men så veit eg at under snøen ligg snøklokkene, allereie eit par cm store, og berre ventar på at mildveret skal jage bort snøen, så dei kan seie til oss, at jaudå, våren er straks i kjømda.. :-)
Gjett om eg gler meg!!!

Stor klem frå ein sambygding.

Anonym sa...

Tror det der med tulipaner er en eller annen 50-tallsplenumsnevrose som kan tilskrives Når det går mot vår da sender jeg tulipaner fra Amsterdam.
Dersom bare mange nok av dere unge mødre unnlater å videreføre myten om at tulipaner er det vakreste som finnes, så får vi kanskje avviklet nevrosen én gang for alle. Hmmm. Nevrose nummer to må være at alle må pusse vinduer på våren. Det er jo om vinteren vi trenger å se ut av vinduene. På våren er vi utendørs.

Elisabeth F sa...

Haha... kanskje det. Føler meg litt som en femtitallshusmor noen ganger. Sikkert bare fordi jeg har en sterk hang til noen huslige redskaper. Elektrisk klesrulle og Kenwood kjøkkenmaskin f.eks. Men vinduene mine er aldri rene da. DET skal jeg ikke ha på meg.
Jeg synes faktisk tulipaner er utrolig flotte. Roser kan jeg derimot styre meg for såfremt de ikke henger på en busk i hagen min.

LenaF sa...

Jeg har en liten ting til deg i bloggen min.

Tonje F sa...

Elisabeth!! HAR du virkelig elektrisk klesrulle??!

Elisabeth F sa...

Mneeeeei...men jeg har vært en av de eneste i borettslaget som brukte den som stod i kjelleren der. Og det er jo en utrolig praktisk innretning da. Man får sånne deilige hotellaktige laken :-D
Hmm kanskje jeg egentlig er seksti...

Siri Fjørtoft, kaBoks sa...

Snøklokken he komt! Norunn sa at me hinna blomstra dei i bjøndelsn på januar. Ej fann derimot mine første på torsdag :-)