fredag 13. februar 2009

Skal det ties om det - skal det tales om det

Det er jo en teoretisk mulighet for at noen lurer på hvordan det går med lesinga. (Det er jo alltid lettvint og greit å forholde seg til en fiktiv noen som mener, tenker eller lurer på akkurat det du har lyst til å snakke om) Lesinga jeg snakker om er selvsagt Hamsun-lesinga. Det er jo fremdeles Hamsun år. Og jeg har fremdeles tenkt å lese min del Hamsun i år. Så langt bra. Har lest meg gjennom Markens Grøde. Et mesterverk av en bok!! Jeg savner et ord for å beskrive opplevelsen av Hamsuns språk. Det er som den kiosken på OsloS som selger Belgiske vafler. Når man går forbi lukter det så godt at man får lyst til å stoppe opp og bare være inne i lukten. Og sånn har jeg det med Hamsuns språk. Jeg får lyst til å være i språket, bare litt til. Unne meg noen ord til. Tittelen er forresten et uttrykk som stadig blir brukt i Markens Grøde.
Neste bok ut er enten Mysterier eller den første i Landstrykere-tilogien.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, nuvel... Hamsund er sikkert for dere ordelskere vel og bra, men jeg lurer på når resultatet etter dagens orgasmiske opplevelse skal fremvises???

;-)

Cathrin

Anita Cathrine Karoline sa...

orgasmisk opplevelse??

nå ble jeg nysgjerrig..

Elisabeth F sa...

Hihi... jeg shoppa i går. Klær til meg selv!!! Og det skjer ikke så ofte akkurat Faktisk så skjer det to eller tre ganger i året. Jeg shoppa en del da jeg var i England i mai, også shoppa jeg en bukse og en bluse i desember. Og nå ble det altså en del til
Skal gå og avfotografere :-D

Anonym sa...

*venter spent*

Siri Fjørtoft, kaBoks sa...

Heisann!

Ej må sei mej uenig i at titelln bli brukt masse i Markens Grøde. Ej huska nemla bestemt frå mitt påtvugne særemne i 9-klasse at dei to orda berre bli brukt en gong i den rekkefølgå i heile boka. Ej he til å me streka under de me penn!!! På side 217...hehe... kapittel 9 (IX)

Ej las boka 4 gonga ettekvarandre den gong då (før, la mej sjå, 11 år sia), å e ganske so sikker...