torsdag 19. mars 2009

Hoppe skal Jesus, hurra, hurra!!

Datteren min går i en fantastisk barnehage som alle vi foreldrene (og ikke mins ungene våre) er så glade i!! Fantastisk personale og et ekstra hjem for ungene våre!! Vi er kjempeheldige som har det slik, og at ungene får med seg stemningen og gleden i den barnehagen som fundament videre i livet!! Det er en menighetsbarnehage, og dermed følger de jo kirkeåret og hører en del om "Jesus og sånn".
Det medfører for eksempel at min "lever-fremdeles-i-en- musical-datter" går rundt og synger f.eks "Hosianna, hosianna" mellom hylleradene på Rema. De siste dagene har hun dessuten sunget en sang som går som følger:
Hoppe skal Jesus, hurra, hurra. Han lever, han lever, han lever, Hurra.
Nå må det sies at Jesus jo strengt tatt hadde ganske mye for seg når han var her nede, men noe hopping har jeg ikke hørt om, selv om han sikkert gjorde det også av og til. (Kanskje de dagene da han hadde litt kortere kjortel?!) Kjapp googling viser at Det hun EGENTLIG skulle synge var Oppstått er Jesus; Hurra! Hurra! Det forklarer jo kanskje hvordan den her påskeharen kom inn i bildet. ("Er det en hare som hopper der borte?!! Nei, det er bare Jesus") (Beklager til de som synes jeg er blasfemisk nå... jeg satser på at G&J har humor.)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hehehehe! Fantastisk! :D Hoppe skal jesus..

Det er litt lite kristen oppdragelse i vårt hjem. Den begrenser seg til.. "Mamma? Gå på vannet?!"(Mini ser store fine vanndammer, som kan lekes i..) "Nei, det er bare Jesus, som går på vannet, snuppa!"

Og når det kommer til musikk, har vi også en versjon av datter-i-musical-fenomenet. Nå går det i "haba-haba-haba"-sangen, hvor hun selvsagt viser |m|-rockandroll-tegn, under "og likte rock and roll"(åkkenåll)... Og gjerne slutter med.. "jei elske åkkenåll, jeg mamma", eller "jei elske deisideisideisidisi"(jeg elsker ac/dc)

Tonje F sa...

hahaha, den dama er kul!!

Men eg grubla også på kva påskeharen hadde med det heile å gjere, så det var godt å få det på det reine!

Gi ein klem til godsnuppa frå meg!

Anonym sa...

Herleg dame, den tuppå! :-)
Her er det abba som ruuuuler... fortsatt... (Ein smule lei, akkurat no, ja!)

God helg!

Anita Cathrine Karoline sa...

Meen ELisabeth da, kan du ikke den sangen?? *synger*

"Oppstått er Jesus, Hurra Hurra. Han lever, Han lever, Han lever i dag!! "

(Kan min KRL) ;)

Anonym sa...

Takk for at du skriver pent om barnehagen! Jeg går forbi Verdens Tristeste Barnehage på vei til jobb. Det ledet meg her om dagen til å bli fylt av takknemlighet for at mine egne barn i sin tid gikk i Verdens Beste Barnehage. Med skogen vegg i vegg og med voksne, ansvarlige og hyggelige barnehagearbeidere. Det med Hun Derre Gud (min datters ord) kom først på banen da datteren min begynte på skolen og sa begeistret Mamma, jeg kan snakke med Jesus hele tiden! Og jeg ringte skolen og fikk beskjed om at det var pensum. Jeg vet ikke hvor glad jeg er for at jeg nå kommer til å ha 'Oppstått er Jesus hurra hurra' på hjernen resten av dagen. For hodet mitt vipper straks over på 'Han er ikke lenger i graven hvor bleknet i døden han lå' og liknende påskesalmer som jeg trodde jeg hadde fortrengt effektivt.

Elisabeth F sa...

Haha
Det gleder meg å ha overført "hoppe skal Jesus" til et anet hode ogå. Jeg gikk og nytta på den i hele går. Til slutt måtte jeg la med frelse av Spotify og få trykt inn litt Raga Rockers i stedet. Det hjalp til nå.

Det er egentlig rart at noen sanger smitter mer enn andre. Det er sikkert fordi de er mer fengende, eller noe.

Anita: Jeg kunne ikke denne sangen engang jeg. Er rett og sett dårlig på påskesalmer.

Nala: det slår meg at barna våre vokser opp i hver sin virkelighet. Datteren min gauler Hosianna så hun skremmer vettet av gamle damer, mens din kan djevletegnet i toårsalderen.

Men godt at hun lærer å like skikkelig musikk da :-) Det er viktig å vaske godt inni hjernen før rosapopen tar dem.