søndag 19. april 2009

"Ej he alt ej treng - ej he lys...."

Det har vært en deilig sosial lørdag, etterfulgt av en like sosial søndag.
Flyturen hjem fra Brussel på fredagskvelden gikk kjapt. Vi landet ti minutter før tida, og ettersom vi landet på den innerste gaten, og kofferten min kom med en gang, rakk jeg faktisk toget hjem som gikk fem minutter etter at vi skulle ha landet. Og jeg kom hjem til bursdagssangsynging, gulløredobber i gave, barn som hadde savna meg (men sikkert ikke like mye som jeg hadde savna dem) og ryddet hus med nybakte pizzaboller. OG som ikke det var nok hadde mannen lagt sosiale planer for oss i helga. Han vet vel etter fjorten år sammen at det ikke er en risiko. Jeg er et sosialt vesen. Og vi skulle jo dessuten ha besøk av, og så treffe til sammen tre sett av gode venner av oss med sine respektive barn. Kjempetrivelig. Jeg feiret jo da årets bursdag i Belgia. På kontoret i Rue Confederes, ble det kake til lunsj sammen med de hyggelige damene der. Og på kvelden kom som nevnt Alex til byen, så jeg og Kjersti spiste sammen med ham på en indisk restaurant i sentrum. En koselig bursdag. (Jeg nevner det igjen, bare så jeg kan poste bilde av meg og Alex.) Jeg har tenkt litt på dette med å fylle 36 år. Jeg merker jo av og til at jeg rett og slett er veldig lite opptatt av alder. For meg er man voksen om man er voksen og det handler mer om vesen enn om tall. Så om noen er ti år eldre enn meg, eller ti år yngre enn meg, er ikke noe jeg tenker over. Nå er jeg jo på "feil side" av 35. Jeg er ikke engang tidlig i tredveårene lengre. Men er det egentlig så ille det da? Jeg har mann, jobb, hus, gode venner, en slags utdannelse, og tre fantastiske unger. (Den eldste slapp jeg til og med å føde selv) Og jeg har faktisk et liv jeg trives ganske bra i. Nå er det jo ikke slik at alt alltid er helt fantastisk. Men om du myser litt med øynene, ikke så mye alt aølt forsvinner, men sånn at du greier å se konturene. Så du ser hovedtrekkene, men ikke roter deg bort i smådetaljene. Ja da, har jeg det jammen bra. Og det handler jo også om hva man velger å fokusere på. For å sitere einstøingen som bodde i fyrlykta i "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu"paroiden i fjorårets revy på rekefesten på Fjørtofta. "Ej he alt ej treng....... ej he lys...."

4 kommentarer:

trineb sa...

Velkommen heim, og gratulerer med overstått dag! (om du ikkje fekk meldinga mi på dagen..)
Ser du har hatt ei fin feiring :-)

Og så må eg få leggje til: -ej he lys ej mæ!

Elisabeth F sa...

Fekk melding! Tusen takk. (Svarte ikke til nåkken fordi ej var i utlandet.)

Ser du forresten at Alex e slekta di? Synst han e skikkelig "nygjerd-gut" Han og familien he leigd gamlehuset inne med han Inge siste to vekene i juli.

Reisendemac sa...

Hei. ej he ikkje glømt bursdagen din,, berre vør ofsela. svimmel siste dagane,,, det må ver alderen,,
det haures ut som du hadde hatt en fin dag, det e forsovidt bra. men ej held på å vaska gave til deg:)

grana sa...

Alder er ikke bare tall. Det er år også. Heldigvis. Når jeg tenker på alder, pleier jeg å ramse opp for meg selv de ti beste og ti verste tingene jeg har vært med på - og da blir jeg rystet over at jeg ikke er eldre enn jeg er. Gratulerer med overstått. Brüssel er digg.