onsdag 28. januar 2009

En fantastisk kvinne

Dette oppslaget fant jeg på en dør. Fritt oversatt står det:
Hun var en god mor
En fantastisk varmblodig elskerinne Forståelsesfull hustru Fremgangsrik yrkeskvinne Politisk engasjert Som trente fast flere ganger i uken Vinduene var nypusset Frynsene på golvteppene nykjemmede Og det luktet godt i hele huset Av nybakt brød og hjemmelaget syltetøy - da ambulansen stoppet utenfor Det er et lite tankekors for oss kvinner som velger å legge lista slik at vi bare såvidt berører den med fingertuppene, men ikke helt greier å nå opp. Om vi plutselig fikser alt, så er det jo bare på heve lista litt. Man kan da ikke gå gjennom livet uten stressmage og dårlig samvittighet for alt man ikke rekker, eller?!! Jeg kjente meg litt igjen i denne. Det er så mye man føler man bør. Personlig har jeg flere ganger tenkt at jeg og mannen min trenger en kone. En sånn god gammaldags husmor fra femtitallet. En grepa kjerring som baker brød og pusser vinduer og tørker støv og skifter sengetøy, som vasker og bretter og rydder og baker og planlegger og kjøper inn slik at det viktigste alltid finnes i huset. Og som i tillegg kan hente ungene tidlig så de slipper å være så lenge på sfo og i barnehagen, og gjerne fore dem med sunne matvarer uten e-stoffer, før hun hjelper dem med leksene. En sånn kone vil jeg ha. En som rer opp senga mi , og lufter dynene, slik at når jeg kommer hjem og har vært smilende overskuddsmamma i noen timer. Så kan jeg trekke meg tilbake til et kjølig rent soverom og sove kvalitetssøvn. For en behagelig verden det ville vært.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ville du vært lykkelig da..?

Er det ikke sånn at vi bare er lykkelige når vi har noe negativt å sammenligne livene våre med? At man må ha dager med motgang for å oppleve dager med glede?

Likevel vet jeg godt va du snakker om. SKulle gjerne hatt et gullende rent hus, en super karriere og fremastormende unger til en hver tid...

Anonym sa...

Hvor søker man på stillingen?

Elisabeth F sa...

For å si det slik Anita, jeg er temmelig sikker på at jeg ikke hadde vært mindre lykkelig om huset alltid var strøkent, og det aldri var hauger av klær som skulle vaskes i vaskekjelleren. Jeg har vokst opp i et hus der ting stort sett var veldig på stell. Min mor er et utpreget ordensmenneske, og er veldig flink til det meste. Mat, skape et hjem etc. Så det er nok lista som hun har lagt for meg jeg innser at jeg ikke helt greier å nå. Selvsagt ser jeg jo at moren min var hjemmearbeidende, og at jeg ikke er det. Men når man vet hvordan man vil ha det, er det litt vanskelig å akseptere at man ikke rekker over å ha det slik bestandig.

Kjære anonym, du blir ansatt og omfavnet ved oppmøte på døra. Lønnen er mangelfull, men du skal få godt med mat, og du kommer til å være svært høyt elsket.

Elisabeth F sa...

Må bare få sagt at det er jeg som legger lista på min mors nivå. Ikke min mor. Hun har ikke gjort noe annet enn å være et forbilde for meg.

Randi sa...

Heia Elisabeth!!


No set eg her å flirer og flirer av ditt innlegg!! Du er no berre knall god du,som alltid!
Å jau,at mor di er eit ordensmenneke veit eg ganske mykje om du,ja å so veit eg også i frå du var lita(yngre ja) at du var snart å ville ut på tur når noko skulle gjerast heime;))Rart du,var mykje kjekkare å sete/ligge i senga til Trine å lese Donaldblad en å gjere noko anna!! Å du var slett ikkje åleine om det;))Men det var du som rydda når dokke hadde vore barnevakt for Anette,ja rydda opp sånn som potetgull,popcorn...div:-))
Ja.Ja..uansett Elisabeth du er ei fantastisk jenta sånn som du er om du ikkje rydder,vasker,vasker vindu.....hald deg på den lista du er du;))

Ha ein super fin kveld!!

Klem frå,
Randi

trineb sa...

Heisann!
Her i huset har lista gått eit par hakk ned for kvart nytt familiemedlem. Og eg er ganske nøgd med det nivået vi har i dag:-)
Litt hybelkaniner som bur under sofaen, og vi har no dør til vaskerommet..!Og så har vi det slik, at får vi overraskande besøk, går alt rotet på stua over i dobbelsenga vår. Berre trasig vi må rydde henne får å få sove ;-)
Men då er det berre å lempe det tilbake til stua.. Ingen er no der om natta...
Legg deg til i blogglista mi, eg :)

Natta!

Elisabeth F sa...

Haha... sånn er det til tider hos oss også... nåde den som spør om å få sjå huset. Soverommet er off limits. Ikkje fordi det er så mykje spennande der, men fordi det er rommet der alt anna blir putta inn når resten av huset skal sjå strøkent ut

Randi sa...

Heia Elisabeth!!


Takk for helsinga frå dej,artigt da:-))

Men du...sjekk bloggen min no da;))berre så kjipt at ej ikkje fekk forstyrre opp bilde :(:( men men...håper du synst det er kjekt likevel;)

Klem frå mej,Randi

Randi sa...

PS!!
Til dej og Trine B...
Kor i alle dagar har dokke to lært å rote sånn...hmhmhm..Ivertfall IKKJE frå dokka barndomsheimar nei!! Må vere nokke dokke he fått i dokke etter at dokke flytta på fastlandet i dokka ungdomstid ( ja litt yngre en dokke er no da ;) )
IKKJE BRA!!
Å ej so hadde tenkt mej sta å besøkje dej Elisabeth,ja heilt uanmeldt ja ;)) Ja det gjer ej likevel :-))))
Men det beste er at dokke er frisk alle !!

Klem!

Anja Holt sa...

Ler og ler! Det finnes snarveier her i livet, og glad er jeg for det. Brød får man kjøpt ferdig eller halvstekt, i mørketiden er det ingen som ser ut av vinduene alikevel... og alle småbarnsmødre trimmer, de løper etter ungene hele tiden (det er bare ikke annerkjent nok).

Go! Go! Go!

Jeg heier på deg, du er verdens vakreste mest fantastiske kvinne! Lurer på om jeg skal kopiere teksten slik at jeg kan henge den opp på veggen (slik at jeg holder standarden til ett levelig nivå uten dårlig samvittighet).