mandag 8. juni 2009

Man skulle vel tro det holdt med sju katter i en familie. Ingen grunn til å tilføre husstanen flere dyr på en stund da liksom. Det trodde jeg også.
Men ikke Bella. Både mens jeg leste Knerten for Alvilde, og så Mesterdetektiven Blomkvist for Edvin (Ikke det at jeg overfører mine egne litterære barndomsfavoritter til barna mine. Neida) så hørte jeg kattungene pipe på en underlig måte på loftstua.
Så da jeg hadde lest ferdig gikk jeg ut for å se hvor den snodige pipelyden kom fra. Den kom fra en høyst levende mus som Bella hadde hentet inn for at kattungen skulle lære det her med musefangst, tydeligvis. Og jeg vil si det var med hell. Den stakkars lille musa ble herja med av fem kattunger, mens kattemor lå malende ved siden av. Så dermed måtte jeg fange mus, og bære den ut på jordet for å sette den fri. (Visst er jeg vokst opp i rurale strøk, men å drepe mus med nevene gjør jeg altså ikke) (ikke tråkke på de heller, eller noe annet som medfører skvisjete eller knasende lyder) (fryser på ryggen ved tanken) Tror forresten det var en spissmus. Og sånn går nu dagan....
Er dere ikke glade for at jeg deler slikt med dere..

6 kommentarer:

Elisabeth F sa...

Det er for øvrig ikke en spissmus. det så jeg ettersom Bella en time senere bar inn en spissmus. den var (heldigvis) død. Da den (heldigvis!!!!) ble oppdaget

grana sa...

Der vi bor er det så mye katter at vi ikke har sett ei mus på flere år. Men fugl i dødskamp har vi nokså ofte hatt i kjelleren. Til og med ei ugle klarte en av kattene å få med inngjennom katteluka:
http://grana.no/images/ugla.jpg
Ugla overlevde faktisk og satt i vinduskarmen og stirret på sønnen min da han kom fra skolen.

Anita Cathrine Karoline sa...

Note to self: Hold pusen inne

Tonje F sa...

var det ei morten skogmus skal tru? Apropos barnelitteratur. Kan få pappa til å kikke på den. For lat til å finne det ut sjøl. Men har du virkelig spissmus i nærleiken? Trudde det var få av dei. Beklager geek-nivået på denne kommentaren men eg er trass alt ditt biolog-alibi

Tonje F sa...

Markmus var det eg meinte... skogmus har lang hale og store øyre. Denne har ikkje det. Hellar mot markmus, som har mørk overside, små øyre og kort hale.

Litt vel oppstilte (!) bilde finst her:
http://kurs.hihm.no/naturfag/Pattedyrsider/Gnagere.htm

Tonje F sa...

PS: Legg merke til at spissmus ikkje var med blant bilda på forrige link. Det er fordi den ikkje er ein gnagar, men derimot er insektetar. Altså nærare i slekt med pinnsvin enn med (andre) mus.

http://kurs.hihm.no/naturfag/pattedyrsider/Insektetere.htm