fredag 10. juli 2009

Konkurranse: Kva er dette?

I dag tidleg kika mannen ut av stoveglaset, og der sat jammen Bella-pusen og ville inn.
Så langt alt vel... men i munnen hadde ho dette beistet.
Størrelse... ca 20 cm med hale... Små øyre og utstikkande gule tenner. Nokon som har idear?
Premien kan f.eks vere å fortsatt sleppe å få slike beist levert på døra av kattar som synst dei bør få uhorvelege mengder skryt for bragden.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lemen

nala sa...

Jepp! Det ser veldig ut som et lemen!!
De er fryktelig hissige. Husker jeg forsøkte å redde et lemen fra nabokatten en gang.. I stedet for å løpe, forsøkte det å angripe katten og freste som en gal! ;)

Elisabeth F sa...

Hmm. Jeg har tenkt jordrotte eller vånd eller noe. Har ikke hørt om Lemen her før..

Tonje F sa...

denne bloggen har jo blitt reine biologi-quizen! Trur eg må be pappa halde overoppsyn :-)
Dette må vere ei jordrotte, som såvidt eg har forstått er det samme som ein vånd. Lemen bor på fjellet og blir ikkje 20 cm, så sjansen for å finne ein i ein hage på eidsvoll er nok minimal. Men jordrotter trur eg trivs i området. Derimot ser det jo ut til at han er den store stygge fetteren til lemenet!

Unknown sa...

Lemen skulle liksom vere litt gulare, litt svartare og litt kvitare:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tunturisopuli_Lemmus_Lemmus.jpg

Dette er nok fettern, ja...

Tonje F sa...

tilbake på ordentlig pc:
http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5568&MainArea_5661=5568:0:15,3371:1:0:0:::0:0&MainLeft_5568=5544:56222::1:5570:8:::0:0

-Jill- sa...

"Våndens nærmeste slektninger i Norge er markmus og fjellrotte. De er ganske like av utseende, men skilles enkelt på størrelsen. Vånden er så stor som er rotte, mens de to slektningene har «musestørrelse». For å skille vånden fra rottene kan man se på hale og ører. Våndens hale er bare litt lenger en halve kroppslengden, hodet medregnet, og ørene er ganske små og nesten skjult i pelsen. Rottenes hale er omtrent like lang som kroppen, og ørene er større og «frittstående». Pelsfargen hos vånd er vanligvis mørk, men varierer mye fra gråbrun via brunsvart til nesten svart. Vinterpelsen er litt lysere enn sommerpelsen."
http://no.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5nd