tirsdag 25. august 2009

Tilværelsen som veggpryd er undervurdert

Høsten er her, og dermed er det tid for nye realityserier. Lærerne tar over for jordmødre og sykepleiere i yrkesgrupper som skal få sin hverdag portrettert på TV. Barn som sliter med læring skal også vises frem, og i presentasjonen av programmet blir de politisk korrekt omtalt i rosende ordelag som "modige" og "unike". (Frritt etter min hullete hukommelse) Antagelig tror de på det selv. Altså misforstå meg rett. De er sikker både modige og unike, men etter mitt syn er de (eller helst foreldrene deres) også "litt lite gjennomtenkte" og "en smule naive" om de virkelig ønsker å ha "der er han som var med i det programmet om barn med lærevansker" knyttet til navnet sitt til all fremtid. Og dersom de virkelig ikke husker at dette i bunn og grunn handler om å tjene penger. Hvor er "Vær varsom-plakaten" når du trenger den?!! I tillegg er det tid for kjendis-realityene. Og når du ser listen over hvem som skal være med på dansen eller gå langt eller hva de nå enn skal gjøre, så ser man raskt at dette ikke er mennesker som trives best i skyggene. Dette er ja-mennesker i betydningen "Mennesker som sier ja til alt som innebærer tid på TV." Mennesker som virkelig undervurderer verdigheten som ligger i det å være etermessig-veggpryd. Jeg tror man kjapt kan dele kjendisene inn i to grupper:
Gruppe 1 Folk som har vært mye på TV/i media, men ikke er der så mye lengre, og som tydeligvis savner det: (I denne gruppen finner vi sportsfolk som har lagt opp, og politikere som er valgt bort) Gruppe 2 Folk som elsker mer enn alt annet å se seg selv på TV men synes det skjer litt for lite (for de fleste av disse synes vi andre det er helt passe, eller litt i overkant slik det er i dag) Også har vi såklart de som i tillegg til å være i en av disse to gruppene har en egen agenda. De skal enten komme med ny plate, eller ny bok, (En del av disse mener jo selv at de er så viktige at hva de tenker, mener og har opplevd jo MÅ ha stor offentlig interesse) (Ikke nødvendigvis i tråd med andres visrkelighetsoppfatning det heller nei) Eller promotere et eller annet produkt. I tillegg til seg selv da selvsagt. Jeg skal ikke si noe om hvem jeg putter i hvilken gruppe, men her er listen over de kjendisene som skal være med i 71 grader Nord i år. The kjendis-edition seff. - Kristin Krohn Devold - Cato Zahl Pedersen - Kjersti Grini - Harald Martin Brattbakk - Lillian Müller - Lars Barmen - Minken Tveitan (Cæsar-Minken, i tilfelle du ikke vet hvem hun er) - Tommy Steine - Stig Kjos (Vil du ha denne rosen?) - Liv Marit Wedvik
Mitt stalltips er at Cæsar-Minken og Ungkaren-Stig er det neste hotte kjendisparet. De virker perfekte for hverandre!! Og her er de som skal være med i Skal vi danse - Triana Iglesias - Charter-Svein Østvik - Anita Valen de Vries - Mia Gundersen - Hallvard Flatland. - Margrethe Røed - Ole Klemetsen - Carsten Skjelbreid - Ellen Arnstad - Elin Tvedt - Jan Thomas
En rask og unøyaktig opptelling forteller at vi kan sette tittelen på et annet realityshow foran navnet til minst seks av deltakerne. Og at langt flere av disse har et nært forhold til Se & Hør der de har enten vist frem hjemmet sitt/vært på sydentur/blitt avbildet i pen kjole eller undertøy. Eller alt sammen da. Litt skeptisk i dag jeg altså. Men sånn er det nå bare.

1 kommentar:

Tysvær skøyteklubb sa...

Jeg skjønner godt du er skeptisk til dette som TV-underhodlning, heldigvis har du jo alternativet med en god fotballkamp eller et bilrace. Som du selv peier å si, så står det jo på allerede! :)