mandag 6. september 2010

Går ikke på lykkepillen altså

Fine mennesker, og fine stunder og fine ting man kan kjøpe i butikken. Og fine katter og fine kaffekopper og fin blomsterbukett som jeg har plukka i hagen.
Finfine venner kan man faktisk også ha. Noen har liten baby i magen, og noen har vært her på helgebesøk. Og finfine kolleger og en veldig fin kaffemaskin. Og fine planer, og fin musikk, som de spiller på Kaffebrenneriet på Naf-huset hver eneste morgen. Sånn fin melankolskvakker musikk som bare er fiiiiin.
Og i dag så jeg er fin veske i en butikk jeg gikk forbi. Og jeg kjøpte meg fine nye sko. Treningssko. De skal jeg bruke på onsdag. Det er en fin plan, det også. Og ute er det dessuten fint vær. Og se den fine bollen på bildet. Og dessuten så leser jeg fine bøker for tiden. Jeg leser verdens fineste ungdomsbok sammen med Edvin. Min barndoms enorme leseropplevelse "Tordivelen flyr i skumringen" (Som jeg lånte sikkert 10 ganger fra min gode venninne Trine) Og et er så fint å få gjenoppleve den sammen med den fine sønnen min. Også leser jeg Siri Hustvedt selv. Lily Dahl something. Fin den også.
For en fin verden igrunn

1 kommentar:

Tore Skogseth sa...

Tordivelen flyr i skumringen, ja. Den måtte jeg også ha - så jeg fikk foreldrene mine til å kjøpe radioteaterversjonen på cd. Mange sommerlørdager ble tilbragt foran radioen med den - og den står seg enda. Har selvsagt lest boka også, men det er hørespillet jeg husker best. Grunn god nok i seg selv for å lære barna mine norsk (selv om det ikke har hjulpet nevneverdig...).